Custom – D/R Pitkäjousi

TirBow
Custom – D/R Pitkäjousi
Custom – D/R Pitkäjousi Custom – D/R Pitkäjousi Custom – D/R Pitkäjousi Custom – D/R Pitkäjousi Custom – D/R Pitkäjousi Custom – D/R Pitkäjousi Custom – D/R Pitkäjousi Custom – D/R Pitkäjousi Custom – D/R Pitkäjousi Custom – D/R Pitkäjousi

D/R-Pitkäjousi omien toiveiden mukaan

395,00 €
Sisältää alv. 24 %
Toimitusaika 60 - 90 työpäivää

Loivasti myötä-vastakaareva pitkäjousi. Pitkä, kapeahko, mukavan pehmeävetoinen, leppoisa jousi, joka kuitenkin heittää nuolta jopa ärhäkästi. Jousen pituus on nokista nokkiin 184 senttimetriä, leveys maksimissaan 29 millimetriä. Jousi saatavilla 30–50-paunaisena ja 24–30 tuuman vetopituudella.

Jousen selkä on hikkoria, ytimenä kiiltotuomea tai sokerivaahteraa ja vatsassa jousimatroonapuuta, luotisapotillapuuta, kiiltotuomea tai värimulperia. Kahvajäykiste selän ja ytimen välissä on amaranttipuuta. Nokeissa vesipuhvelin sarvea, iskulevynä helmiäistä, kahva on kasviparkittua nahkaa pellavalla ommeltuna. Jänne Mercury.

Jousi kelpaa sellaisenaan primitiivijousilpailuihin ja WA-liiton Longbow-luokkaan. Jos jousessa on Dacron (B55) -jänne, niin se kelpaa myös IFAA-liiton Historical Bow -luokkaan.

Ydin

  • Sokerivaahtera on hyvin vaalea, eniten käytetty ydin-materiaali.
  • Kiiltotuomi on hieman tummempi ja kevyempi materiaali, sopii erityisesti hieman kevyempii, alle 40-paunaisiin jousiin.

Vatsa

  • Jousimatroonapuu (lemonwood) on hyvin tasalaatuista, vaalean kellertävää. Tunnettu ja paljon käytetty vatsamateriaali laminaattijousissa jo 1800-luvulta lähtien. Toimii parhaiten alle 45-paunaisissa jousissa.
  • Luotisapotillapuu (bulletwood) on punaruskea, hyvin luja ja toimiva vatsamateriaali laminaattijousiin. Parhaimmillaan yli 45-paunaisissa jousissa.
  • Kiiltotuomi (black cherry) on kevyttä mutta silti lujaa puuta, toimii parhaiten kevyissä, alle 40-paunaisissa jousissa.
  • Värimulperi (osage orange) on klassikkopuu. Näyttävän keltainen, joskin tummuu valon vaikutuksesta. Hyvin luja, elastinen materiaali. Toimii kaikkialla!
Arvostelut 0 arvostelua