Custom – Pitkäjousi

TirBow
Custom – Pitkäjousi
Custom – Pitkäjousi Custom – Pitkäjousi Custom – Pitkäjousi Custom – Pitkäjousi Custom – Pitkäjousi Custom – Pitkäjousi Custom – Pitkäjousi Custom – Pitkäjousi Custom – Pitkäjousi Custom – Pitkäjousi Custom – Pitkäjousi Custom – Pitkäjousi

Klassinen pitkäjousi omien toiveiden mukaan

445,00 €
Sisältää alv. 24 %
Toimitusaika 60 - 90 työpäivää

Loivasti vastakaareva klassinen pitkäjousi. Pitkä, kapea, siro, mukavan pehmeävetoinen, mutta heittää nuolta ärhäkästi. Jousen pituus on nokista nokkiin on noin 182 senttimetriä, leveys maksimissaan noin 26 millimetriä. Jousi on saatavilla 30–60-paunaisena ja 24–30 tuuman vetopituudella.

Jousessa on neljä laminaattia. Jousen selkä on bambua tai hikkoria, ytimenä kiiltotuomea, sokerivaahteraa, soihtupuuta, tuoksutonkapuuta, värimulperia tai muuta soveltuvaa puuta. Vatsassa voi olla jousimatroonapuuta, balatapuuta, soihtupuuta tai värimulperia. Kahvajäykiste selän ja ytimen välissä on amaranttipuuta tai wengemillettia. 

Jousen nokit ovat perinteiset sarvinokit, joko mustasta tai valkoisesta sarvesta. Varsinkin valkoinen sarvi on hyvin koristeellinen. Iskulevy voi olla helmiäistä tai sarvea. Kahvan päällys voi olla kasviparkittua nahkaa pellavalla ommeltuna tai puuvillasamettia. Jänne on tehty täysin venymätömästä BCY:n Mercury-materiaalista.

Jousi kelpaa sellaisenaan primitiivijousilpailuihin ja WA-liiton Longbow-luokkaan. Jos jousessa on Dacron (B55) -jänne, niin se kelpaa myös IFAA-liiton Historical Bow -luokkaan.

Ydin

Jousen ydin koostuu kahdesta osasta, selän ja vatsan puoleisesta osasta. Selän puolinen osa on aina sokerivaahteraa tai kiiltotuomea, sen valitsen aina kokonaisuuden kannalta optimaalisesti. Vatsan puoleisen ytimen (toinen ydin) voi asiakas valita mieleisekseen. Esimerkiksi toinen ydin ja vatsa voivat olla samaa materiaalia, jolloin näyttää kuin jousessa olisi vain kolme laminaattia.

  • Kiiltotuomi sopii lähinnä kevyempiin, alle 40-paunaisiin jousiin.
  • Muut vaihtoehdot sopivat mihin tahansa yhdistelmään.
  • Jos halutaan mahdollisimman suorituskykyinen jousi, niin tuoksutonkapuu on osoittautunut hyväksi ja toimivaksi vaihtoehdoksi.

Vatsa

  • Jousimatroonapuu (lemonwood) on hyvin tasalaatuista, vaalean kellertävää. Tunnettu ja paljon käytetty vatsamateriaali laminaattijousissa jo 1800-luvulta lähtien. Toimii parhaiten alle 45-paunaisissa jousissa.
  • Luotisapotillapuu (bulletwood) on punaruskea, hyvin luja ja toimiva vatsamateriaali laminaattijousiin. Parhaimmillaan yli 45-paunaisissa jousissa.
  • Soihtupuu (ipe) on hyvin tiheä ja äärimmäisen luja puu. Yksi parhaimmista puulajeista kapean jousen vatsaan. Ainoa vaihtoehto, jos selkä on tonkin-bambua.
  • Värimulperi (osage orange) on klassikkopuu. Näyttävän keltainen, joskin tummuu valon vaikutuksesta. Hyvin luja, elastinen materiaali. Toimii kaikkialla!
Arvostelut 0 arvostelua